SÅDAN FOREGÅR DET


Kontakt til adfærdsklinikken

Når du kontakter adfærdsklinikken er det for at få vejledning eller behandling af et adfærdsproblem eller for et indivuduelt forløb. 

Du kan selv henvende dig eller du kan være henvist fra din dyrlæge.

Du har mulighed for at kontakte klinikken via telefon 42 72 88 44 eller ved at sende en mail på christina@adfaerdsklinikken.dk med en kort beskrivelse af jeres problem, så vil jeg kontakte jer.


Opstart af adfærdsbehandling

Når du har kontaktet adfærdsklinikken vil vi finde en dag, hvor vi gennem 2-3 timer vil udrede hele problemstillingen. 

Mødet kan foregå enten hos jer, på træningsklinikken eller et online møde.

Vi vil allerede opstarte nogle øvelser og igangsætte træningen efter første møde


Opfølgende møder

Ved det 1. møde aftaler vi hvornår vi skal mødes igen. Ved de efterfølgende møder vil varigheden være ca 1 time. Her vil vi gennemgå den foregående træning samt det videre forløb. Der kan være intruduktion til nye øvelser. 

I de fleste adfærdsbehandlingsforløb er der flere problemstillinger at tage hånd om. Man kan ikke starte på alle problemstillinger samtidig. Der kan derfor være forskellige faser i  forløbet, hvor man langsomt tager hul på nye tiltag.

Jeg har gode erfaringer med at vi mødes allerede igen efter en lille uge. Her kan I får besvaret evt. spørgsmål og sikre at I er kommet godt igang med træningen. Herefter varierer det hvorlænge der er mellem vores møder. Det er individuelt hvor mange møder, der er behov for. 


Behandlingsplan 

I har mulighed for at tilkøber en skriftlig behandlingsplan. Det er er en skriftlig vejledning, hvor problemstillingerne er beskrevet udfra vores 1. møde. Der vil være målsætninger for forløbet. Der vil desuden være en udførlig træningsbeskrivelse for hver øvelse. Erfaringer har vist mig at det er rart at have det på skrift så man igen og igen kan se øvelserne beskrevet.

For nogle vil behandlingsplanen indeholde faser og det er vigtigt, at man kun starter på de faser, vi har aftalt ved det sidste møde. Hvis du går for hurtigt frem kan det skabe frustration. Ring altid 42 72 88 44 hvis du har brug for ændringer i din træning. 

Mange af stategierne i behandlingplanen er at ændre på hundens følelse fra negativ (ex. ved synet af en anden hund) til positiv/ neutral. Det tage tid og meget træning. Derfor er det vigtigt at man ikke forhaler processen.

I behandlingsplanen vil der også altid indgå managementstrategier, krishåndtering- samt brandslukningsøvelser. Det vil sige, hvordan kan I bedst styre udenom situationerne, mens træningen står på og hvad gør I når uhensigtsmæssige situationer opstår. Det kan være svært at skærme hunden totalt mens behandlingen er igang.

Der kan være forslag til tiltag i hjemme, der kan være hensigtsmæssige for at skærme hunden, for at hjælpe hunden til at finde ro eller for at øge sikkerheden (eksempelvis ved aggression). 

I forløbet har man mulighed for at ringe, hvis der er brug for det.




Understøttende behandling

For nogle hunde kan det være gavnligt at understøtte behandlingen med kosttilskud eller medicin.


Kosttilskud:

Der findes forskellige håndkøbspræperater der kan have en angstdæmpende effekt. Der kan nævnes Apptus Relax, Kalm, Zylkene, Bachs Rescue Pet mm. Disse kan hos mange hunde virke beroligende i situationer som nytårsangst, dyrlægebesøg, besøg i hjemmet, introduktion af baby eller ny hvalp mm.


Medicinsk behandling:

For nogle hunde er kosttilskud ikke tilstrækkeligt. Det kan kræve angstdæmpende receptpligtigt medicin. Dette kan man kun få ordineret gennem sin dyrlæge. Der findes forskellige præperater og det er altid dyrlægens vurdering hvilket præperat der er bedst for din hund. 

Nogle præperater er kortvirkende og andre egner sig bedre til længerevarende behandling. Man må aldrig selv ændre på dosis.