Du har mulighed for at kontakte klinikken via telefon 42 72 88 44 eller ved at sende en mail på christina@adfaerdsklinikken.dk med en kort beskrivelse af jeres problem, så vil jeg kontakte jer.
Du kan henvende dig direkte eller være henvist af din dyrlæge.
Ved første henvendelse vil vi sammen kort gennemgå jeres problematik. For at jeg kan hjælpe jer bedst muligt, har jeg brug for en grundig udredning, I vil derfor modtage et spørgeskema, I bedes besvare inden den første konsultation, så jeg er godt forberedt til at igangsætte et rådgivningsforløb. Første konsultation foregår som udgangspunkt i hjemmet, hvor hunden bør være mest afslappet. Til denne konsultation må hunden gerne være luftet, så den har nemmere ved at slappe af, mens vi snakker. I bedes også have lækre godbidder til træningen samt en fast line (ikke Flex-line) hvis vi skal træne ude på tur.
Ved den første konsultation vil vi gennemgå jeres problematik grundigt, tale om hundens motivation til den uønskede adfærd og igangsætte træning og tiltag, der vil hjælpe jer i hverdagen.
For at komme godt igang og få holdbare resultater mødes vi igen efter en uge og igen 14 dage herefter. Efterfølgende aftales de opfølgende konsultationer løbende. Det er meget varierende hvor hyppigt og hvor længe et forløb tager.
De opfølgende konsultationer har varighed af 1 time. Her vil vi gennemgå den foregående træning samt det videre forløb.
Når man skal ændre vaner og ændre på følelser tager det tid og forløbet kan ikke forceres. Kommer man til at presse dyret, vil det i sidste ende forlænge forløbet.
I har mulighed for at tilkøber en skriftlig behandlingsplan. Det er er en skriftlig vejledning, hvor problemstillingerne er beskrevet ud fra den første konsultation. Der vil være målsætninger for forløbet samt en udførlig træningsbeskrivelse for hver øvelse. Erfaringer har vist mig, at det for nogen er rart, at have det på skrift, så man igen og igen kan se øvelserne beskrevet.
For nogle vil behandlingsplanen indeholde faser og det er vigtigt, at man kun starter på de faser, vi har aftalt ved det sidste møde. Hvis du går for hurtigt frem kan det skabe frustration og tilbagefald. Ring altid 42 72 88 44 hvis du har brug for ændringer i din træning.
For at få succes med adfærdsbehandlingen, vil det ofte kræve både tiltag i hverdagen samt træning. Der er ikke et krav til at man har træningserfaring. Jeg tilpasser forløbet til hver enkelt patient og guider jer igennem øvelserne. Det kan være en fordel, hvis flere fra familien er med til konsultationerne. Nogle af de tiltag der kommer til at ske vil gælde for alle der er i hjemmet. Det kan også være en fordel, hvis alle der skal træne, ser gennemgangen af øvelserne.
For nogle hunde kan det være gavnligt at understøtte behandlingen med kosttilskud eller medicin.
Der findes forskellige håndkøbspræperater der kan have en angstdæmpende effekt. Der kan nævnes Apptus Relax, Kalm, Zylkene, Bachs Rescue Pet mm. Disse kan hos mange hunde virke beroligende i situationer som nytårsangst, dyrlægebesøg, besøg i hjemmet, introduktion af baby eller ny hvalp mm.
For nogle hunde er kosttilskud ikke tilstrækkeligt. Det kan kræve angstdæmpende receptpligtigt medicin. Dette kan man kun få ordineret gennem sin dyrlæge. Der findes forskellige præperater og det er altid dyrlægens vurdering hvilket præperat der er bedst for din hund.
Nogle præperater er kortvirkende og andre egner sig bedre til længerevarende behandling. Man må aldrig selv ændre på dosis.
Copyright © Alle rettigheder forbeholdes